Tuesday, February 7, 2012

19. Café Rain Tree


Att frukosten är dagens viktigaste måltid lärde sig de flesta av oss redan som barn, men att den även kan vara dagens största måltid kan för många komma som en överraskning. Vi på Ett annat San Francisco-redaktionen har flera favorithak där en mycket bastant frukost serveras, och ett av dessa ligger i Inner Sunset, stadsdelen vi under flera år kallade hem. Café Rain Tree är namnet på denna favorit.


Café Rain Tree är en urtypisk amerikansk diner som verkar ha legat på samma ställe ända sedan staden grundades någon gång i tidernas begynnelse. Det är en restaurang där tiden tycks stå stilla, och dit folk går för att känna sig som hemma en stund, både då solen skiner och när San Francisco-dimman ligger tät över grannskapet. Själva går vi dit för frukost, och då menyn bjuder på många delikata överraskningar är det lätt att bli stamkund.


På menyn hittar du förutom mackor som Tuna Melts och BLT´s även förstklassiga amerikanska frukostar. Frukostkorv, våfflor och ett enormt utbud av omeletter är bara några av de godsaker du kan beställa, och mitt stående val är en trave pannkakor, två ägg sunny side up och ett par skivor bacon så knaperstekta att de liknar knäckebröd. Denna frukost är dekadent och underbar, samt ett måste då jag befinner mig i de gamla hemkvarteren.


Café Rain Tree är en klassisk diner belägen på en av San Franciscos trevligaste gator. De serverar en underbar frukost, och då klientelet praktiskt taget enbart består av lokala stamkunder bjuder ett besök även på en rejäl dos genuinitet.

Ytterligare en Café Rain Tree finns i West Portal.


View Larger Map
Café Rain Tree
654 Irving Street (mellan 7th och 8th Ave)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment