Monday, January 30, 2012

18. La Rosa Vintage


När du befinner dig i San Francisco är chansen stor att du kommer bege dig ut på ett par rejäla shoppingrundor. I området runt Union Square hittar du världskända namn från de stora modehusen, men det finns även en fin flora av andrahandsbutiker att besöka. Flera av dessa ligger i de gamla hippiekvarteren runt Haight Street strax bredvid Golden Gate Park, och en av de absolut bästa går under namnet La Rosa Vintage.


La Rosa är en butik som i över 30 år sålt begagnade plagg av yttersta kvalitet. I den lilla lokalen hittar du klänningar, kostymer och skjortor från svunna tider, där stor tyngd ligger på 50 och 60-talet. Golv, tak och väggar är täckta av kläder, men denna mängd till trots är allt väl sorterat av den mycket kunniga och hjälpsamma personalen.


Är du på jakt efter något riktigt unikt kommer du med stor sannolikhet att finna det hos La Rosa, och trots att plaggen ofta har mer än femtio år på nacken är de nästintill oanvända. Merparten av det som säljs är dessutom märkesplagg, så om du är sugen på en Chanel-klänning från 60-talet, eller en Bogart-doftande kostym från 1930 vet du nu vart du ska gå.


La Rosa är en spännande butik. Det som finns till försäljning är mycket unikt, och dessutom i utmärkt skick. Är du ett fan av Mad Men, Pan-Am eller Boardwalk Empire kommer du att känna dig som hemma bland flotta hattar och stiliga klänningar. Priserna är naturligtvis något högre än i vanliga andrahandsbutiker, men ändå förvånansvärt angenäma.


View Larger Map
La Rosa Vintage
1711 Haight Street (mellan Shrader och Cole Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment