Sunday, December 11, 2011

10. Pete's Henny Penny Restaurant


Nu har det blivit dags att lämna San Francisco under några inlägg, vi ska nämligen bege oss ut på en road trip igen! Denna gång beger vi oss återigen norröver, och vårt mål är en av norra Kaliforniens vackraste platser. Vägen dit kantas emellertid av en mängd spännande restauranger och sevärdheter, och vårt första stopp blir på en diner i Petaluma vid namn Pete's Henny Penny Restaurant.


Pete's Henny Penny är en tvättäkta amerikansk diner där underbara smaker och en svårslagen genuinitet tar dig med till ett USA långt från turistbussar och guidade turer. Merparten av klientelet består av lokala barnfamiljer, samt till åren komna stötar som besökt stället sedan urminnes tider. Den gamla restaurangen ligger dessutom precis vid motorvägen, och är det perfekta lunchstället under ditt besök till Petaluma Premium Outlets någon kilometer bort.


På menyn hittar du amerikanskt diner-mat som Bacon & Eggs, pannkakor och en uppsjö av mackor. Naturligtvis finns det även flera glassbaserade kreationer att beställa, varav restaurangens floats är en personlig favorit. Jag vill dessutom rekommendera Henny Pennys Tuna Melt, som är en värdig utmanare till min favorit från 3 Star Diner här i New York.


Pete's Henny Penny är en genuin amerikansk upplevelse. Det är americana blandat med delikata smaker, och då portionerna på traditionellt amerikanskt maner är enorma kommer du inte att lämna restaurangen besviken. Dessutom har stället en deal där ett barn per bord äter gratis.


View Larger Map
Pete's Henny Penny Restaurant
4995 Petaluma Boulevard N
Petaluma

0 comments:

Post a Comment