Sunday, January 22, 2012

17. Bombay Ice Cream


I dagens tips ska vi återigen prata glass här på Ett annat San Francisco, och kommer därför att besöka ytterligare ett av alla de ställen där vi på redaktionen spenderade på tok för mycket tid och pengar under våra college-år. Bombay Ice Cream heter dagens destination, och det ligger i The Mission.

Bombay Ice Cream är en indisk glassbar gömd inne i en liten dagligvarubutik vid namn Bombay Bazar, som nyligen flyttade till en lokal precis bredvid motorvägen som tar dig till och från San Franciscos centralare delar. Det är inte en butik man springer på av en ren slump, men ett besök är väl värt mödan då de under 25 år serverat stans godaste glass.


På menyn hittar du ett trettiotal olika smaker, där namn som Chai och Chiku brottas med mer traditionella varianter som Rocky Road och Cookies n' Cream. En av storsäljarna är ställets rosglass, där sötade rosenblad utgör den främsta smakkällan. Denna glass är favoriten här på redax, mest på grund av smaken, men även av sentimentala skäl då det var den glass vi åt på vår första dejt någon gång i vår ungdom.


Är du inte sugen på kulglass kan du även beställa Lassi, samt specialare som Falooda och Kulfi, två indiska sundaes som är så pass goda att de uppmärksammats av Food Network. Bombay Ice Cream kan vara svårt att hitta till, men befinner du dig i närheten tycker vi bestämt att du ska prova på ställets Rose Ice Cream. Det är en smakupplevelse utan dess like.


View Larger Map
Bombay Ice Cream
245 South Van Ness Ave (bredvid Central Freeway)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment