Tuesday, January 10, 2012

15. Foster's Freeze


Vår road trip börjar närma sig sitt slut, och vi kommer snart att ånyo ladda batterierna i skuggan av Golden Gate Bridge under några inlägg. Innan dess hinner vi emellertid med ett sista stopp på vägarna norröver, och då vi på sistone både ätit och druckit gott passar det bra med någonting sött. Därför stannar vi till hos Foster's Freeze i Sebastopol.

Foster's Freeze är en klassisk kalifornisk snabbmatskedja som grundades 1946 i Inglewood. Den lilla kedjan spred sig snabbt över hela den gyldene staten, och den huvudsakliga anledningen till denna enorma popularitet stavas mjukglass. Foster's var först i landet med att servera mjukglass, och den anses än idag vara bland den bästa man kan hitta.


På menyn hittar du godsaker som Twisters (där din glass blandats med ditt val av godis), Floats, Shakes och Banana Splits. En personlig favorit är en Twister där glassen blandats med Oreos för att sedan toppas med gummimaskar. Det finns även mat som burgare och pommes frites att beställa, men den främsta anledningen till ett besök är glassen.


Foster's Freeze är en charmig liten kedja. Det är en kvarleva från svunna tider, och trots att de något luggslitna restaurangerna sett sin bästa dagar bjuder ett besök på en svårfunnen charm. Dessutom är glassen av världsklass och portionerna väl tilltagna. Nu börjar Golden Gate Bridge skymtas någonstans i fjärran, och vi är nästan framme i San Francisco igen. Vi ses om några dagar, då det är dags för ytterligare ett tips från denna underbara stad.


View Larger Map
Foster's Freeze
935 Gravenstein Hwy S.
Sebastopol

0 comments:

Post a Comment