Monday, January 16, 2012

16. SB40


Hela San Francisco är genomsyrat av en avslappnad och tillbakalutad stämning. Det är inte konstigt att folk efter ett enda besök känner sig som hemma i denna vackra stad, samt att vi som råkat flytta från staden känner en evig längtan tillbaka. I dagens tips är vi tillbaka i San Francisco efter en tur norröver, och efter en lång bilfärd är vi nog alla redo för ett litet mellanmål. Därför beger vi oss till SB40 vid SOMA's pirer.


SB40 är en relativt nyöppnad reinkarnation av den klassiska restaurangen Carmen's som serverade sin sista måltid för några år sedan. Den kombinerade restaurangen och sportbaren ligger vid Pier 40, bara ett baseball-kast från SF Giants hemmaplan AT&T Park, vilket innebär att det kan bli väldigt fullt i den lilla lokalen när en match spelas. Carmen's var känt för sin rustika spis, något som folket bakom SB40 låtit inspirera den uppdaterade menyn där New American Cuisine är ledorden.


På menyn hittar du främst fisk och skaldjur, men du kan även beställa ett par av Carmens gamla signaturrätter vars recept inte ändrats sedan 50-talet. Har du likt mig en fäbless för ostron kommer du att glädjas åt ställets Happy Hour där du mellan 17:00 och 19:00 på vardagkvällar får dessa delikatesser för en dollar styck. Är du en storätare kan du dessutom anta SB40's ostronutmaning där du under en timme ska äta så många molusker du bara kan. Det saltstänkta rekordet ligger i skrivande stund på 163 stycken.


Till dina ostron vill du naturligtvis ha någonting att dricka, och då vill jag rekommendera ett glas från Belmont-baserade Devil's Canyon Brewery, en underbar öl som jag dessvärre inte lyckats hitta här i New York. SB40 är ett mycket härligt ställe att besöka då du vill äta och dricka något gott samtidigt som du ser en match på TV. Det är en restaurang som gjord för att umgås i goda vänners lag, och varje vardag före sju finns det alltid någon fin dryckesdeal att utforska närmare.

Ett stort tack till Stacis pappa som tipsade om SB40!


View Larger Map
SB40
Pier 40 (vid Embarcadero)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment