Friday, July 13, 2012

31. Moylan's


Det har äntligen blivit dags för ytterligare en uppdatering här på Ett annat San Francisco! Vi befinner oss återigen på semester i den gyllene staten, och upptäcker dagligen små guldkorn att tipsa om här på bloggen. I dagens tips beger vi oss till den lilla staden Novato, och ett mikrobryggeri vid namn Moylan's.

Moylan's är ett bryggeri beläget bara ett stenkast från motorvägen, inklämt bredvid snabbmatsrestauranger och bensinmackar. Sitt något udda läge till trots gömmer sig en ypperlig liten pub och restaurang bakom de gigantiska öltankarna, och en stor del av klientelet består av folk från trakten som dykt in för att ta sig en svalkande dryck, lyssna på amerikansk rock och kolla på en baseballmatch.


På menyn finns ett tjugotal av bryggeriets egna öler samt ett gäng olika sorters cider. Själv beställde jag ställets NorCal IPA, en mycket god öl med ett underbart namn som snabbt slog sig in på min topp tiolista. Om du skulle vara av en velig natur kan du dessutom be om ett smakprov innan du bestämmer dig, men jag vill dock höja ett varnande finger då detta kan göra ditt val om möjligt ännu svårare: utbudet är nämligen utsökt, och du kommer snart att förstå varför Moylan's förärats med en mängd fina utmärkelser genom åren.


Moylan's är ett härligt bryggeri, vars bar är bland det mest amerikanska du kan hitta. Ett besök bjuder på en oerhört genuin upplevelse, och det är en ren fröjd att sitta vid baren men en god öl framför sig medan den långsamma småstadsvardagen går sin gilla gång omkring dig till tonerna av Neil Young's Rockin' In The Free World.


View Larger Map
Moylan's
15 Rowland Way
Novato

0 comments:

Post a Comment