Tuesday, May 14, 2013

31. Jim's RestaurantOm bara två veckor släpps bok nummer två i Ett annat-serien, och denna gång är det allas vår favoritstad San Francisco som får ta ett välförtjänt kliv in i rampljuset! För att fira detta har det återigen blivit dags för några inlägg här på bloggen, och vi börjar med ett tips om en tvättäkta diner i The Mission. Innan vi ger oss i kast med pannkakor och bacon vill jag dock berätta att du redan nu kan förhandsboka ditt ex av Ett annat San Francisco, och det gör du enklast genom att klicka här.


Jim's är en klassiker på San Franciscos dinerkarta. Det är en tvättäkta greasy spoon som tycks ha legat på samma ställe sedan urminnes tider, där generationer av folk från grannskapet vuxit upp med stadiga frukostar bestående av pannkakor, ägg och bacon. Inredningsmässigt ser stället ut precis som en diner ska göra; en stor bardisk där surmulna gubbar sitter på rad och dricker kaffe över morgontidningen, bås där barnfamiljer fajtas runt pannkakor, och däremellan stressade servitriser som spiller kaffe i kantstötta koppar och ropar beställningar till köket.


Det är helt enkelt en härlig atmosfär i restaurangen, och det blir inte sämre av att maten är förstklassig. Utbudet består av helamerikanska klassiker där ställets frukostar sticker ut lite extra från mängden. En portion pannkakor med två stekta ägg och några skivor knaperstekt bacon är en ypperlig start på dagen, och lägger du ett par koppar blaskigt kaffe och ett glas färskpressad apelsinjuice till denna ekvation har du i mitt tycke hittat en riktig vinnare.


Jim's är en av de där restaurangerna man inte kan undgå att älska. Det är enkelt, gammalt och inpyrt, men i dessa kvaliteter återfinns även en svårfunnen genuinitet. Det är amerikansk charm när den är som bäst, och att inmundiga sin flottiga frukost bland lokala original är den perfekta starten på dagen.

Jim's Restaurant
2420 Mission Street (mellan 20th och 21st Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment