Thursday, June 7, 2012

30. Hog Island Oyster Co.


Ni som följer Ett annat San Francisco's storasyster Ett annat New York vet nog redan om att vi som står bakom dessa bloggar kommer att tillbringa sommaren i San Francisco med omnejd! Detta innebär en högre tipsfrekvens här på bloggen, samt en två månader lång semester för oss som skriver den, två saker som vi verkligen ser fram emot. I dagens tips dröjer vi kvar i Napa, där vi efter en trevlig vinprovning hör hur det börjar kurra i magen. Därför beger vi oss till Hog Island Oyster Co. i Oxbow Public Market.


Hog Island Oyster Co. är en lokal ostronfarm belägen i Tomales Bay strax norr om San Francisco. Farmen anses odla några av västkustens bästa ostron, och sedan öppnandet 1983 har även ett par ostronbarer öppnat. En av dessa ligger som nämnt i Napa's Oxbow Market, som är en saluhall där utbudet består av traktens finaste delikatesser.


Det kommer nog inte som en överraskning att Hog Island Oysters huvudsakliga utbud består av ostron, och uppskattar du dessa delikata små molusker är ett besök något av ett måste. Förutom ostron från Tomales Bay kan du även prova varianter från en handfull andra farmer, belägna både på väst och östkusten. Du kan dessutom få dina ostron grillade, och en personlig favorit är Bagna Cauda, där vitlök, smör, ansjovis och kapris tar din skalbeklädde vän till oanade höjder.


Hog Island Oyster Co. är en trevlig ostronbar som bjuder på en mycket välbehövlig paus efter några vingårdar och en promenad genom vackra Napa. Att slå sig ned vid baren för att gå loss på både råa och grillade ostron är en svårslagen upplevelse, och väljer du att skölja ned godsakerna med en lokal mikrobrygd har du vips skapat dig ett minne för livet.

Ytterligare en ostronbar finns i San Francisco.


View Larger Map
Hog Island Oyster Co.
610 1st Street
Napa

1 comments:

Lilla my said...

Hej!
Tack för en mycket trevlig blogg - ja, den håller samma klass som den om New York. Kan ni tipsa om bra och seriösa firmor som hyr ut hus i San Francisco? Det gäller någon vecka/några veckor nästa sommar.

Post a Comment