Wednesday, December 14, 2011

11. Sonoma Valley Portworks


Norra Kalifornien är känt för sina vingårdar, och de två främsta vindistrikten, Napa och Sonoma, lockar årligen till sig tusentals besökare. Det är en ren fröjd att besöka några av traktens alla vingårdar för att prova allt de frodiga kullarna har att erbjuda, och skulle du mot förmodan tröttna på röda och vita viner kan du stanna till hos Sonoma Valley Portworks i Petaluma. Där tillverkas nämligen västkustens godaste portvin.


Sonoma Valley Portworks startade för 20 år sedan, då folket bakom portfabriken bestämde sig för att skapa det perfekta dessertvinet. Ett par droppar chokladessens i ett glas lokalt portvin visade sig vara den vinnande ekvationen, och snart var produktionen i full gång. Under åren har ett tiotal olika port och dessertviner utvecklats, och de finns alla tillgängliga för provsmakning i portfabrikens tasting room beläget i Petaluma.


När du kliver in i Sonoma Valley Portworks tasting room möts du av doften av jästa druvor och ekfat. Denna underbara doft som sätter tonen för den utsökta provning du har att se fram emot, under vilken den mycket kunniga personalen förklarar vilka smaker och karaktärer du letar efter medan du jobbar dig igenom de olika sorterna.


Att prova portvin är en kul variant på vinprovning, och Sonoma Valley Portworks är ett perfekt ställe att utforska sötare viner närmare. Alla sorter finns dessutom till försäljning, och vi föll själva för en flaska Duet, dessertvinet som startade allting för 20 år sedan.

Sonoma Valley Portworks tasting room är öppet varje dag mellan 12:00 och 17:00.


View Larger Map
Sonoma Valley Portworks
613 2nd Street
Petaluma

0 comments:

Post a Comment