Sunday, October 30, 2011

2. Rouge et Blanc


Norra Kalifornien är känt för alla sina vingårdar, och under ett besök är det mycket kul att ta en tur upp till Napa och Sonoma för att under en dag eller två prova vin. Det finns dessutom många fina alternativ i San Francisco för de dagar du inte känner för att bege dig norröver. Min gode vän Matt är en riktig vinkonessör som kan allt om stadens alla vinhak, och han tog mig nyligen till ett av sina favoritställen, Rouge et Blanc.


Rouge et Blanc är något så unikt som en vinbar som under morgontimmarna agerar frukostfik. Mellan 08:00 och 14:00 kan du beställa kaffe och frukost, för att under dagens senare timmar göra en djupdykning i ställets vinutbud. Det är en stilrent inredd bar, med sittvänliga soffor som gjorda för att långsamt arbeta sig igenom vinlistan.


Utbudet består av ett sextiotal olika sorters vin. Naturligtvis finns både röda och vita varianter att beställa, och innan du bestämmer dig får du provsmaka för att vara säker på att du gjort rätt val. Vinerna kommer från Frankrike, Italien, Spanien och Kalifornien, och de är alla utvalda av ställets sommelier. Själv valde jag att dricka ett otroligt gott vitt vin från Napa.


Rouge et Blanc är en mycket trevligt vinbar mitt i San Francisco. Utbudet av dryck är otroligt fint, och det är ett skönt ställe att i goda vänners lag slappa över ett par glas vin och ett tilltugg. Dessutom är det ett perfekt ställe att värma upp på inför några dagars vinprovning norröver.


View Larger Map
Rouge et Blanc
334 Grant Ave (mellan Bush Street och Harlan Place)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment