Sunday, November 6, 2011

3. Portuguese Beach


I dagens tips ska vi lämna San Francisco och bege oss norrut. Kusten i norra Kalifornien är otroligt vacker. Där hittar du inte traditionella stränder gjorda för sol och bad, utan dramatiska klippor med en vindpinad charm. Idag har vi begett oss upp till Bodega Bay, en lugn liten stad vid kusten som bjuder på många fina stränder. Den mest kända av dessa är Salmon Creek, men om du fortsätter ytterligare ett par kilometer norrut hittar du Portuguese Beach, områdets vackraste strand.


Portuguese Beach ligger ett 60-tal kilometer norr om San Francisco, och är en av Bodega Bays 40 stränder. Det är en strand folk i Sonoma med omnejd besöker när de vill ha en lugn dag vid havet, och det är inte ovanligt att ta med sig både picknick och hund till stranden. Det är som nämnt ingen strand att bada vid, och då det är mycket strömt avråder vi dig från att gå i vattnet.


Att besöka Portuguese Beach är som balsam för själen. Det är mycket behagligt att höra bruset från havet och känna doften av saltvatten medan du promenerar längs den dimmiga stranden. Vid klipporna kan du dessutom hitta tidvattenpooler, där det under lågvatten gömmer sig krabbor och andra kryp bland tången.


Vi på Ett annat San Francisco-redaktionen har själva besökt Portuguese Beach i åratal. För att alltid vara nära denna vackra plats ser jag till att vid varje besök hitta en fin liten sten att bära med mig i fickan under stressiga dagar här i New York. Jag kallar dessa stenar mina pocket pals, ett något hippiedoftande koncept som känns väldigt naturligt när du befinner dig på en strand i norra Kalifornien. Här i New York känns det emellertid en smula udda, men om vi väljer att kalla det excentriskt tror jag att jag kan komma undan med det.


View Larger Map
Portuguese Beach
60 kilometer norr om San Francisco
Bodega Bay

0 comments:

Post a Comment