Thursday, October 27, 2011

1. Love N' Haight


Välkommen till Ett annat San Francisco! Vi är precis hemkomna från The City by the Bay där vi båda bott i flera år, och under vårt besök insåg vi att det inte finns någon bra ursäkt att inte starta en blogg helt tillägnad denna underbara stad. Här kommer vi att tipsa om de guldkorn vi hittat genom åren, och då vi besöker staden väldigt ofta kommer Ett annat San Francisco att uppdateras en till två gånger per vecka. Vi kommer även att tipsa om smultronställen från kringliggande städer. Om du skulle gilla denna blogg får du gärna följa oss på Facebook, och vår Facebook-sida hittar du här. Nu ger vi oss i kast med Ett annat San Franciscos första tips, som tar oss till en sandwichbar där vi under våra collegeår spenderade på tok för mycket tid och pengar, nämligen Love N' Haight i Lower Haight.


Love N' Haight är ett litet ställe som säljer mackor. Det är en mycket enkel formula som visat sig vara ett vinnande koncept. Den minimala delin består av en disk där du beställer och betalar för din macka, samt ett par bord om du väljer att äta på plats. Trots denna enkelhet har Love N' Haight uppnått kultstatus, och det är svårt att hitta en San Francisco-bo som inte älskar ställets underbara mackor.


De väl tilltagna mackorna serveras på ditt val av bröd, och toppas sedan med groddar, avokado, pickles och en mängd andra godsaker. Du får dessutom välja vilken slags kött du vill ha i mackan, där några exempel är rostbiff, kalkon och salami. Det stället är mest känt för är emellertid deras fuskköttsmackor. På menyn hittar du helt vegetariska varianter av kyckling, anka, och Pepper Steak, för att nämna några, och det finns sammanlagt 11 sorters fuskkött att välja mellan.


Fuskköttet är så gott att det blivit Love N' Haights storsäljare även bland köttätare, och det är den främsta anledningen till att det vid lunchtid ofta är kö ut på gatan vid den lilla sandwichbutiken. Jag har hittills inte lyckats hitta en macka här i New York som slår Love N' Haights skapelser, och när jag besöker San Francisco är ett besök ett absolut måste. Först då känner jag mig som hemma.


View Larger Map
Love N' Haight
553 Haight Street (mellan Fillmore och Steiner Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment