Tuesday, April 24, 2012

27. Domaine Carneros


Att besöka norra Kalifornien och inte ta en tur eller två upp till Napa och Sonoma är att gå miste om något mycket härligt. Inte bara är landskapet otroligt vackert, det väntar dessutom en vingård bakom varje krön på de slingriga vägarna. Vi har tidigare gjort en utflykt bland några av Sonomas vingårdar här på EASF, och nu väntar ytterligare en upptäcktsfärd i Napa. Det första stoppet blir hos en av områdets pampigaste vingårdar, ett palats värdigt självaste Dionysus, nämligen Domaine Carneros.


Domaine Carneros är en vingård med ett kvarts sekel på nacken, där några av Napas godaste viner tillverkas. Det är lätt att använda ord som slott eller palats när man beskriver stället, där den magnifika utsikten över rullande fält täckta av vinrankor får besökare att häpna. Dessutom har gården en trevlig uteservering där du kan beställa något att äta, eller bara prova några av de underbara viner som stället har att erbjuda.


Det finns en handfull olika tasting menus att välja mellan, och vid vårt besök valde jag en meny där fokus låg på våra röda vänner. Av de tre viner jag provade, två Pinot Noir och en Merlot, vann den sistnämnda med en hårsmån. Merloten bjöd på en full smak, med en viss strävhet som fungerade mycket väl ihop med en bit ost, en kombination som rekommenderas varmt.


Domaine Carneros är ett förtrollande ställe. Att under en solig dag besöka den vackra vingården och äta en bit ost tillsammans med ett par glas utsökt vin är något du bör unna dig när du befinner dig i norra Kalifornien. Om du likt oss besöker stället redan klockan 11:00 på förmiddagen blir det om möjligt ännu bättre, då vet du nämligen att du har tid att besöka de vingårdar som gömmer sig bakom nästa krön.


View Larger Map
Domaine Carneros
1240 Duhig Road
Napa

0 comments:

Post a Comment