Sunday, March 18, 2012

24. Smitten Ice Cream


Vi har tidigare berättat om ett av våra favoritställen beträffande glass här på Ett annat San Francisco, och idag har det blivit dags för ytterligare ett tips i denna svala kategori. Innan dess vill vi dock passa på att berätta om vår Facebook-sida igen, där du kan ställa frågor rörande norra Kalifornien i allmänhet och San Francisco i synnerhet. Nu tillbaka till den där glassen vi talade om tidigare, och ett besök hos Smitten Ice Cream i Hayes Valley.


Smitten Ice Cream är en liten glasskiosk med ett par år på nacken. Det hela började som en ambulerande glassvagn som patrullerade San Franciscos gator, och efter att ha fått fin uppmärksamhet i media etablerades snart en mer permanent glassbar. Det som gör Smitten till en unik inrättning är att de tillverkar din glass efter att du beställt den. Detta görs med hjälp av flytande kväve, och resultatet blir en pinfärsk glass som smakar gudomligt.


Det finns dagligen en handfull olika smaker att välja mellan, och på ställets egna Facebook-sida kan du ofta rösta om vilka smaker som ska finnas tillgängliga. En stående favorit både bland fansen på Facebook och här på redaktionen är Brown Butter Pecan, som bjuder på en underbart fyllig smak full av krispiga små nötbitar.


Smitten Ice Cream är en unik inrättning. Att använda flytande kväve för att tillverka färsk glass är ett genidrag, något som gör Smitten till en värdig utmanare till klassiska glassdestinationer som Bombay Ice Cream. Av någon konstig anledning är det dessutom extra trevligt att besöka Smitten en sval sommardag då dimman ligger tät över San Francisco-bukten.


View Larger Map
Smitten Ice Cream
432 Octavia Street (mellan Hayes och Linden Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment