Sunday, March 11, 2012

23. Pasión


Ni som är trogna läsare av Ett annat San Francisco vet nog redan om att vi som skriver denna blogg är bosatta i New York, en underbar stad där en av veckans höjdpunkter är att gå ut och äta en god brunch. Även när vi befinner oss i San Francisco (vilket brukar bli några gånger om året) har vi en handfull ställen vi besöker i jakten på detta mål som lever någonstans i gränslandet mellan frukost och lunch. Favoriten bland dessa heter Pasión och ligger i The Sunset.


Pasión är en relativt nyöppnad restaurang där inriktningen ligger på det moderna Latinamerikanska köket. Det är en hemtrevlig restaurang där man välkomnar både barnfamiljer och bakfulla singlar, och trots att det ofta är ett högt tempo bland borden är personalen alltid mycket trevlig och tillmötesgående. Det kan ofta vara någon halvtimmes väntan innan ett bord blir ledigt under brunchtimmarna, och skulle detta ske kan du fördriva tiden tillsammans med en drink i baren.


På menyn hittar du typiska brunchrätter som Huevos Rancheros, pannkakor, samt restaurangens egna twist på Eggs Benedict, där skinkan bytts ut mot gravlax eller Crabcakes. Alla brunchrätter serveras dessutom med en bottomless Mimosa. Vi på Ett annat-redax har tre favoriter på brunchmenyn, Salted Cod Croquettes, en macka vid namn Peruvian Lomito och naturligtvis ostron. Till din mat kan du dessutom avnjuta goda öler från Sydamerika, samt cocktails och vin. Det finns ett tiotal ölsorter samt ett trettiotal olika viner att välja mellan.


Pasión är en mysig brunchrestaurang. Det är ett härligt ställe att besöka tillsammans med goda vänner, och det är extra kul att även småttingar är välkomna. Ytterligare ett stort plus i kanten får restaurangen för sitt fina utbud av Ceviches, där det finns ett tiotal olika varianter att välja mellan. Ceviche de Camarones är vår rekommendation.


View Larger Map
Pasión
737 Irving Street (mellan 8th och 9th Ave)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment