Wednesday, December 21, 2011

12. Armstrong Redwoods State Reserve


I dagens tips här på EASF har vi kommit fram till målet för vår senaste road trip. Efter att ha både ätit en stadig lunch och provat portvin i Petaluma har det nu blivit dags för ytterligare en naturskön upplevelse, nämligen ett besök i en av San Francisco-traktens finaste Redwood-skogar. Armstrong Redwoods State Reserve heter parken i fråga, och den ligger strax utanför den lilla byn Guerneville.


Armstrong Woods som parken kallas i folkmun är en av de få Redwood-lundar i Kalifornien som naturskyddats efter en massiv avverkning under 1800-talets mitt. Coast Redwood är namnet på de träd som utgör merparten av Armstrong Woods, och en promenad i de majestätiska jättarnas skugga är en vördnadsfull upplevelse. Dessa träd kan bli över 2000 år gamla samt mer än 100 meter höga, och det är svårt att på bild ge deras storslagenhet rättvisa.


Armstrong Woods bjuder på en mängd upplevelser. The Discovery Trail är en väl utmärkt promenadväg genom skogen, där du bland annat kan se The Colonel Armstrong Tree, som med sina 1400 år på nacken är områdets äldsta träd. Du kan även stirra upp mot toppen av The Parson Jones Tree, som sträcker sig 95 meter upp i skyn, och vill du har mer information finns det ett visitor center vid ingången till skogen.


Armstrong Woods är en härlig plats som bjuder på en naturskön upplevelse. Det är kul att promenera runt bland de gigantiska träden och hänföras av den majestätiska storslagenheten, och har du med dig kameran kommer du att kunna ta många fina bilder (själv tog jag över 100 foton, varav fyra fick plats här på bloggen.) Avslutningsvis vill jag dessutom ta tillfället i akt att önska er läsare en riktigt god jul! Nästa inlägg kommer att dyka upp i mellandagarna. God jul!


View Larger Map
Armstrong Redwoods State Reserve
17000 Armstrong Woods Road
Guerneville

0 comments:

Post a Comment