Sunday, November 27, 2011

7. Rosamunde Sausage Grill


Det har blivit hög tid för ytterligare ett tips rörande mat här på Ett annat San Francisco, och därför beger vi oss tillbaka till Lower Haight i jakten på något gott. Innan dess vill jag dock återigen nämna vår Facebook-sida som du hittar här, samt vår andra blogg Ett annat New York, som du hittar här. Nu till dagens tips, en liten korvkiosk vid namn Rosamunde Sausage Grill, som dessutom är granne med Love n' Haight från vårt premiärinlägg.


Rosamunde är en mycket liten korvkiosk med en handfull sittplatser vid fönstret. Stället gör inte mycket väsen av sig, men underbara dofter från grillen lockar dagligen till sig horder av besökare med delikata korvar i blick. I utbudet hittar du tretton olika varianter av denna avlånga rätt, och i kyldisken brottas traditionella smaker som Knockwurst med originella varianter som Wild Boar.


En gemensam nämnare är att alla korvar är oerhört goda. De är fulla av smak samt lagade till perfektion, och efter ett besök är det lätt hänt att du börjar planera för ytterligare korvupplevelser inom en snar framtid. Skulle du vara vegetarian behöver du inte misströsta, det finns nämligen en helt vegansk korv i utbudet.


Min stående favorit är en Nuernberger Bratwurst som är en fläskfylld godbit mycket lik den Farmer Sausage som serveras hos Sausage Inc. här i New York. Rosamunde serverar de godaste korvar jag lyckats hitta i San Francisco, och ett besök är något av ett måste när du befinner dig i grannskapet. Skulle du dessutom vilja dricka en öl tillsammans med din korv finns det naturligtvis en lösning på detta, något vi kommer att berätta om i nästa inlägg här på EASF.

Ytterligare en lokal finns i The Mission.


View Larger Map
Rosamunde Sausage Grill
545 Haight Street (mellan Fillmore och Steiner Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment