Thursday, December 1, 2011

8. Toronado


I dagens inlägg här på Ett annat San Francisco fortsätter vi på det tudelade tips som inleddes under vårt besök hos korvkiosken Rosamunde. Vi kommer inte att bege oss någon längre sträcka, utan stannar kvar i Lower Haight, ett område som kännetecknas av en avslappnad charm där gatorna kantas av hemtrevliga barer. Ett av grannskapets alla vattenhål går under namnet Toronado, och det är dit vi ska bege oss i dagens tips.


Toronado är en ölpub som ligger vägg i vägg med Rosamunde Sausage Grill, ett litet korvhak där det råder en rejäl brist på sittplatser. Det finns dock en lösning på detta problem, nämligen att ta med sin korv in till grannbaren för att där avnjuta den tillsammans med en kall öl. Toronado är en typisk San Francisco-bar där en påtaglig punkanda blandats med ett mycket fint ölutbud, och det är ett ställe där man gärna blir sittande en lång stund för att långsamt prova så många sorter som möjligt.

Merparten av det roterande utbudet består av ölsorter från Kalifornien, med vissa inslag av några belgare, ett par tyskar och någon vilsen kanadensare. Vad du än väljer att dricka lär du inte bli besviken, då alla sorter är utvalda med smak och kvalitet som ledord. Naturligtvis finns San Franciscos stolthet Anchor Steam till beställning, och det faktum att det är den kändaste ölsorten på menyn ger en fingervisning om barens inriktning.


När jag själv besöker Toronado ser jag alltid till att beställa en Racer 5. Denna IPA bryggs i Cloverdale, CA och är mycket god, samt en utmärkt kompanjon till din Nuernberger Bratwurst från Rosamunde. Toronado och Rosamunde är två inrättningar som är mycket populära bland ölsugna San Francisco-bor. Korv och öl är helt enkelt två vinnande koncept som tillsammans med grannskapets opretentiösa charm resulterar i en mycket delikat och trevlig upplevelse.


View Larger Map
Toronado
547 Haight Street (mellan Fillmore och Steiner Street)
San Francisco

0 comments:

Post a Comment