Sunday, March 4, 2012

22. Takara Sake


Vi börjar närma oss slutet av ännu en härlig helg där vi hunnit med både ett par restauranger samt några barer här i New York. En av barerna vi besökte var Satsko Sake Bar, en personlig favorit där en sake bryggd i Berkeley finns på menyn. Under vårt senaste besök till San Francisco tog vi en tur på detta bryggeri, något vi ska berätta om i dagens tips. Takara Sake heter stället, och det ligger som nämnt i Berkeley.


Takara Sake är ett av en handfull sakebryggerier belägna i USA. Det är en av de största tillverkarna av sake i världen, och fabriken i Berkeley bjuder på en mycket angenäm upplevelse, samt en otroligt trevlig provning vid slutet av turen. Vid ett besök hos Takara får du en kort introduktion till företaget följt av en film där du får ta del av sakens intressanta historia. Därefter kan du ta en tur i fabrikens museum för ytterligare en djupdykning bland historiska fakta och märkliga artefakter.


Den bästa delen av rundturen väntar dock vid slutet, då har det nämligen blivit dags för provsmakning. Under vårt besök provade vi fyra olika sorter, där den sista var en gyllene bladguldsfylld variant unik för Berkeley-bryggeriet. Personalen är mycket trevlig och kan praktiskt taget allt om sake. De förklarar hur du ska prova, och vilka sorters dofter och smaker du letar efter under en provning. Som en extra bonus fick vi dessutom testa märkets helt nya organiska sake, som var mycket god.


Ett besök hos Takara Sake är en mycket angenäm upplevelse om du har ett intresse för denna delikata dryck. Det är spännande att lära sig lite mer om dryckens historia, och den avslutande provsmakningen är av världsklass. Du kan dessutom köpa med dig ett par flaskor hem om det är någon sort du fastnat för under besöket.


View Larger Map
Takara Sake
708 Addison Street (mellan Essex Way och 4th Street )
Berkeley

0 comments:

Post a Comment