Friday, February 17, 2012

20. Mission Dolores


San Francisco är inte bara fullt av underbara matställen och vattenhål, utan hyser även en mängd fina turistattraktioner. De flesta av oss känner redan till klassiker som Golden Gate Bridge och Alcatraz, två besöksmål som är något av ett måste när du utforskar stan för första gången, men det finns även många mindre kända sevärdheter att besöka. Ett av dessa är Mission Dolores i The Mission.


Mission Dolores grundades redan 1776, och är den äldsta missionen i Kalifornien. Det är även San Franciscos äldsta byggnad, och består nuförtiden av den gamla missionsbyggnaden och den något nyare basilikan. Guidade turer arrangeras dagligen, och om det inte skulle vara din grej kan du mot en mindre donation strosa runt i de vackra gamla byggnaderna på egen hand.


Förutom missionsbyggnaden och basilikan kan du dessutom besöka den gamla kyrkogården, som är den enda begravningsplats fortfarande belägen i San Francisco. Här finner du förutom gamla gravar där historiska storheter vilar tryggt, en mängd vackra blommor och växter som började planteras redan när missionen färdigställdes.


Mission Dolores är en fridfull sevärdhet som är lätt att missa. Den gamla missionen har överlevt både jordbävningar och bränder, och det känns som att det finns en anledning till detta. Efter ditt besök kan du dessutom ta en titt i missionens lilla souvenirshop. Där hittar du fina katolska artefakter, och vid vårt senaste besök inhandlades ett litet kors för en dollar.


View Larger Map
Mission Dolores
3321 16th Street (mellan Dolores och Church Street)
San Francisco

1 comments:

Ninja said...

Nu är jag här :)

Post a Comment