Monday, May 21, 2012

29. Ceja Vineyards Tasting Room


Att prova vin är något som faller sig mycket naturligt i Napa. Bilturen upp till den lilla staden är kantad av vingårdar, och trots att färden egentligen bara borde ta någon dryg timme kan den ofta dra ut på tiden, då nyfikenheten gärna ersätter den punktlighet vi svenskar är så vana vid. Skulle du ha begränsad tid behöver du emellertid inte misströsta, många av områdets bästa vingårdar även har nämligen filialer mitt i Napa, och en av dessa är Ceja Vineyards.


Ceja Vineyards är en av Napa och Sonomas mest älskade vingårdar. De har dessutom ett rymligt tasting room mitt i Napa, där en otroligt kunnig och trevlig personal guidar dig genom gårdens fina utbud av röda, vita och roséviner. Det är en mycket gemytlig bar där väggarna ofta pryds av konst från lokala förmågor, och bli inte förvånad om du blir sittande en bra stund i goda vänners lag över ett glas vin, för att under den nedgående solen insupa stadens charm.


På vinprovningsfronten kan du prova flighter om fyra olika viner. Du får själv välja vilka sorter du vill testa, och med lite tur får du dessutom en bonusprovning av personalen. Under vårt besök provades en Syrah, Merlot, Sauvignon Blanc, samt ett rosévin vid namn Bella Flor. Vi fick dessutom prova gårdens stolthet, en Pinot Noir som serverats både på Thomas Keller's underbara restaurang French Laundry samt på en av President Obama's middagar i Vita Huset. Alla vinerna bjöd på en härligt full smak, och en pava av den sistnämnda köptes omedelbums med hem hit till New York.


Ceja Vineyards Tasting Room är en vinupplevelse av världsklass. Det är en vingård som bjuder på en hemtrevlig charm, samt smaker som ger dig med minnen för livet. Personalen är bland den kunnigaste vi på Ett annat-redaktionen haft nöjet att träffa, och ett besök rekommenderas mycket varmt.


View Larger Map
Ceja Vineyards Tasting Room
1248 1st Street
Napa

0 comments:

Post a Comment