Monday, January 2, 2012

14. Red Car Wine Co.


Efter vårt besök i Guerneville och Armstrong Woods har det blivit dags att sakta leta oss ned mot San Francisco igen, och då det rullande landskapet bjuder på många överraskningar kommer vi att under denna tillbakafärd hinna med ett par stopp till. Red Car är namnet på ett vinmärke vars tasting room ligger i Sebastopol, och eftersom vinprovning är en naturlig del av det nordkaliforniska lynnet tycker jag att vi tar och stannar till där en stund.

Red Car är ett förträffligt vinmärke som grundades för tolv år sedan i Los Angeles av två snubbar med bakgrund inom filmen. Sedan dess har det lilla märket vuxit, och förutom en vingård har dessutom ett tasting room öppnats. Detta tasting room är en avslappnad affär där den trevliga personalen berättar entusiastiskt om både vinerna och vingårdens historia.


En provning kostar $10 och består av fyra olika viner, både vita och röda. Själv fastnade jag för Red Cars Chardonnay, den var somrigt härlig och som gjord för en varm dag i Sonoma. En flaska inhandlades och dracks upp redan samma kväll under en barbecue i goda vänners lag.


Red Car är ett roligt vinmärke. Som nämnt har grundarna ett förflutet inom filmbranschen, något som märks både på etiketter och utgåvor. Själv har jag en fäbless för syrahs, och då jag berättade detta för vår jourhavande sommelier letade hon fram fyra flaskor från Red Cars utgåvor av just detta vin, där vi för varje år från 2002 och framåt får följa en boxares framgångar och nederlag. Denna serie av syrahs heter Fight, och kan vara det snyggaste som någonsin skapats i vinsammanhang.


View Larger Map
Red Car Wine Co.
8400 Graton Road
Sebastopol

2 comments:

HannaHerman said...

Hej på er!
Vilken del av San Francisco är bäst att bo i för glada turister som aldrig varit i stan tidigare? Gärna ett soft område med trevliga restauranger och mysiga fik, det finns inget behov av att vara nära klassiska turistattraktioner.
Ha det fint!

Josefin said...

Hejsan, vi funderar på att åka till San Francisco i mitten/slutet av mars. Hur är vädret då? Vi letar också tips på boende i och kring stan. Ha de fint!

Post a Comment