Wednesday, November 9, 2011

4. Russian River Vineyards


I dagens tips dröjer vi kvar en stund i området norr om San Francisco. Här, bara någon kvarts bilfärd från kusten hittar du några av landets bästa vingårdar, och under en solig höstdag finns det inte mycket som slår att åka från gård till gård för att prova delikata viner. Innan dagens tips vill jag även nämna Ett annat San Franciscos Facebook-sida igen. Där får du uppdateringar om när ett nytt inlägg publicerats på bloggen, samt tips om diverse händelser i San Francisco-trakten. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu vidare till dagens tips, Russian River Vineyards i Sonoma.


Russian River Vineyards är en gemytlig vingård som öppnade 1963. Här planterades Sonomas första Merlot-rankor, och sedan dess har oerhört fina och delikata viner producerats på den lilla gården. Skulle du vara hungrig finns den förstklassiga restaurangen Corks på premisserna, men med största sannolikhet besöker du Sonoma med vin i blick, och då är gårdens tasting room stället du vill styra dina steg mot.


Russian River Vineyards tasting room är en hemtrevlig affär. Här finner du förutom ett fint utbud av viner dessutom mycket kunniga sommelierer som guidar dig genom gårdens utbud. Provningen bjuder på fem olika sorter, allt från vita viner till dessertviner, vilket ger en fingervisning om gårdens bredd. Är du som jag en novis när det kommer till vin är personalen mycket hjälpsam och förklarar för dig vilka smaker och dofter du letar efter under provningen. De fem proverna kostar sammanlagt $5. Skulle du falla för frestelsen och inhandla något av det du provat dras denna kostnad av från priset.


Själv föll jag under vårt besök för en Charbono från 2009. Den var favoriten bland de viner jag provade, och jag insåg snart att den var tvungen att följa med hem till New York. Nu vilar den fridsamt i vår lilla vinkorg, och planen är att avnjuta den någon gång under dagarna mellan jul och nyår.


View Larger Map
Russian River Vineyards
5700 Highway 116 North
Forestville

0 comments:

Post a Comment